AktualnościBez kategorii

Grecka wiosna wolności? Polska fundacja nawraca Helladę z socjalizmu

By 22/02/2015No Comments

Fundacja Wolności i Przedsiębiorczości ogłasza rekrutację na obóz Liberty English Camp, który odbędzie się w dniach 23-30 kwietnia w Grecji. Przez cały tydzień młodzi ludzie z kilkunastu krajów świata będą dyskutować w języku angielskim o ideach, ekonomii i problemach współczesnego świata, w tym o problemach kraju-gospodarza. A to wszystko w pięknej greckiej aurze, u początku sezonu turystycznego.

Liberty English Camp Greece 2014

Przedstawiciele Fundacji przekonują, że obóz stanowi połączenie trzech czynników: treningu „żywego” języka angielskiego, dyskusji na temat idei wolności i przedsiębiorczości oraz ich miejsca we współczesnym świecie, a także wakacyjnej zabawy w międzynarodowym gronie. – Mam przyjemność organizować Liberty Camp już ósmy raz w życiu. Pierwszych sześć było w Polsce, ostatnie dwa na Malcie i we Włoszech. Nasz pomysł na aktywny wypoczynek po prostu się sprawdza, więc wypada mi zaprosić wszystkich do Grecji – mówi Jacek Spendel, prezes Fundacji Wolności i Przedsiębiorczości.

Obozy o nazwie Liberty English Camp mają długą tradycję. Począwszy od 2005 roku, kiedy odbył się pierwszy wyjazd na Litwę, gościły już w 32 krajach. Organizatorem głównym jest amerykański Language of Liberty Institute, który wraz z regionalnymi partnerami niesie ideę wolności na cały świat.

Rekrutacja na Liberty English Camp potrwa do połowy marca lub do wyczerpania miejsc. Organizatorzy zapewniają atrakcyjny program, zakwaterowanie w trzygwiazdkowym hotelu w Paralii, materiały, a także wyżywienie. Cena obozu to 150 euro w opcji z samymi śniadaniami lub 175 euro w opcji z obiadokolacjami. Zapisy i więcej informacji na stronie www.greece.languageofliberty.org

Osoba do kontaktu:
Jacek Spendel