Udział władz Fundacji w Warsaw Coalition Meeting

By 27/02/2015No Comments

Wolny rynek to przede wszystkim dobrowolna współpraca i w pierwszej kolejności powinni o tym wiedzieć ci, którzy chcą promować wolnorynkowe rozwiązania. I tak właśnie się dzieje. Marcin Chmielowski, wiceprezes naszej Fundacji niedawno uczestniczył w kolejnym spotkaniu Warsaw Coalition Meeting.

wei

Warsaw Coalition Meeting to cykliczne spotkania środowisk wolnościowych. Odbywają się w Warszawie. Celami spotkań są: wymiana informacji o działaniach podejmowanych przez uczestników Koalicji, wzajemna promocja, wspólne oświadczenia oraz pozyskiwanie partnerów do wybranych projektów. Uczestnicy spotkań to osoby o przekonaniach wolnościowych, dla których wolny rynek, wolność osobista i własność prywatna to kluczowe idee. Spotkanie koordynuje Warsaw Enterprise Institute, eksperckie ramię Związku Przedsiębiorców i Pracodawców.

W spotkaniach uczestniczy coraz więcej organizacji i dzięki tej cennej inicjatywie dużo łatwiej jest koordynować działania wolnościowego trzeciego sektora. Fundacja Wolności i Przedsiębiorczości jest członkiem Koalicji od jej samego początku.