Drodzy przyjaciele!

FB_IMG_1490109504779Rozwój Fundacji Wolności i Przedsiębiorczości, jej przyszłość oraz perspektywy dla wolności w naszym kraju ściśle zależą od naszej sytuacji finansowej. Nasza fundacja jest finasowana w pełni ze środków prywatnych: opłat od uczestników projektów, grantów czy indywidualnych dotacji. Nie pobieramy żadnych środków publicznych, co czyni nas wolnymi od jakiegokolwiek nacisku politycznego. Fakt nieużywania pieniędzy podatników jest wyjątkowy na naszym polskim podwórku, gdzie większość instytucji zajmujących się edukacją jest finansowana z budżetu Polski bądź Unii Europejskiej. Wierzymy w wolność i odpowiedzialność, więc chcemy pozostać wierni tym ideom. Może nam się to udać tylko i wyłącznie z pomocą ludzi, którzy wyznają podobne ideały i doceniają nasz wkład w edukację społeczeństwa.

Nasze projekty stale rosną, jednak nie uda nam się utrzymać odpowiedniego tempa rozwoju bez potrzebnych do tego środków. Pomoc uzyskana od naszych sojuszników i przyjaciół zapewni nam możliwość dalszej działalności w zakresie promowania wolności w Polsce i na świecie. Chcemy sprawić, by Polska była dla Europy tym, czym Stany Zjednoczone są dla świata – symbolem wolności.  Uprzejmie prosimy o wsparcie naszej fundacji dowolną kwotą pieniędzy – każda złotówka to kolejna cegiełka na rzecz indywidualnej i gospodarczej wolności.

Dziękujemy!

podpis-jacek2

Jacek Spendel,

Prezes Fundacji Wolności i Przedsiębiorczości

Naszą fundację można wesprzeć na trzy sposoby – poprzez przelew bankowy, system DotPay lub PayPal (przyciski z linkami dostępne na dole strony)

Dane do przelewów: Fundacja Wolności i Przedsiębiorczości, ul. Asnyka 6 40-696 Katowice, Nr konta: MBank 14 1140 2017 0000 4502 1294 6841

Uwaga! W tytule przelewu prosimy o podanie nazwy wybranego projektu fundacji – wpłaty pozostawione bez tej informacji będą traktowane jako ogólne dotacje na działalność fundacji. Sugerujemy również wybranie jako metody przekazania darowizny przelew bankowy, ponieważ serwisy Dotpay i PayPal pobierają prowizję od każdej transakcji – tym samym część Państwa darowizny trafi do tych firm, a nie zasili konta naszej fundacji.

Podziel się!