Skutecznie walczymy o wolność. Bez sięgania do portfela podatnika.

Bardzo dziękujemy za Państwa wsparcie i zachęcamy do dzielenia się efektami naszej działalności.

Narodowości

Uczestników naszych projektów

wzmianek w mediach

Project Arizona

Naszą misją jest zapewnienie młodym i obiecującym liderom przygody życia, dzięki której będą skutecznie działać na rzecz wolności.

W 2019 roku Jorge z Wenezueli,
Kaamala z Nepalu, Andrea z Meksyku, Krzysztof z Polski, Mariya z Ukrainy i Yuri z Rosji przyjechali do Phoenix, by wziąć udział w naszym programie. W Arizonie spędziliśmy 100 dni, nasi uczestnicy odbywali staże, uczestniczyli w zajęciach na Arizona State University i brali udział w wielu eventach i spotkaniach.

Mises the movie

Po „Zapomnianych. Historii krakowskiej szkoły ekonomicznej” podjęliśmy się zobrazowania kolejnego fenomenu w ekonomii. Tym razem przedmiotem naszego projektu jest Ludwig von Mises, którego dorobek po dziś dzień inspiruje zwolenników wolnego rynku. Premierę filmu planujemy w 2020 roku. Rozpoczęliśmy już najbardziej pracochłonny i kosztowny etap prac, czyli postprodukcję.

Liberty English Camp we Włoszech

Od 30 września do 7 października trwał organizowany
przez nas Liberty English Camp we Włoszech. Ponad
30 osób dyskutowało o wolności w pięknych okolicach półwyspu Amalfi. W trakcie naszych obozów prowadzimy wykłady, grupy dyskusyjne i debaty na tematy ekonomiczne, filozoficzne i polityczne.

Grassroots Leadership Academy

W weekend 25-26 sierpnia zorganizowaliśmy wyjątkową edycję Grassroots Leadership Academy. Warszawę odwiedził zespół 5 kurdyjskich (irackiego pochodzenia) działaczy pozarządowych, którzy wzięli udział w naszym treningu.

Absolwenci o naszych projektach:

“Project Arizona zainspirował mnie do stworzenia mojego własnego projektu, który inauguruję w 2020 roku.
Będzie to prywatny uniwersytet korporacyjny tworzony przez moją organizację - Free Russia Forum.”

Jurij Tierechow RosjaRosja

“Project Arizona dodał mi pewności siebie, by być jeszcze bardziej efektywnym w pracy na rzecz wolności. W Arizonie odkryłem wiarę w siebie, co bardzo zmieniło moje życie”

Jorge Andrés Galicia RodríguezWenezuela