Czwarte spotkanie Warsaw Coallition Meeting za nami

By 23 kwietnia, 2015No Comments

Jacek Spendel, prezes naszej Fundacji był uczestnikiem czwartego spotkania Warsaw Coalittion Meeting (WCM).

WCM to cykliczne spotkania środowisk wolnościowych. Celem, który spotkania mają realizować jest wymiana informacji o działaniach podejmowanych przez uczestników Koalicji, wzajemna promocja, wspólne oświadczenia oraz pozyskiwanie partnerów do wybranych projektów. Uczestnicy spotkań to osoby o przekonaniach wolnościowych, dla których wolny rynek, wolność osobista i własność prywatna to kluczowe idee. Spotkanie koordynuje Warsaw Enterprise Institute.

11156956_878777125519285_1892506096_nNasza Fundacja w osobach prezesa i wiceprezesa uczestniczy w spotkaniach od początku. Czwarte posiedzenie było jednak wyjątkowe. Wirtualnie uczestniczyli w nim także Lorenzo Montanari i Cindy Cerquitella, oboje pracujący w ATLAS Foundation, jednej z największych i najbardziej wpływowych organizacji wolnościowych na świecie. Polscy uczestnicy WCM podzielili się z nimi swoimi doświadczeniami i opowiedzieli o swoich bieżących projektach.