Yaron Brook w Warszawie! Zapraszamy na wykład

By 06/11/2015No Comments

Fundacja Wolności i Przedsiębiorczości wraz z Niezależnym Zrzeszeniem Studentów UW zapraszają na wykład doktora Yarona Brooka pt. Celebrating inequality leads to more opportunity. Wykład odbędzie się na Uniwersytecie Warszawskim w Auli B Auditorium Maximum, ul. Krakowskie Przedmieście 26/28 w dniu 20.11 (piątek). Początek wykładu o 18:30.

Nasz gość zmierzy się ze współczesną definicją egalitaryzmu której wykładnia każe szukać równości wszędzie, w każdej dziedzinie życia. Według optyki obiektywistów, takie podejście jest szkodliwe, co nasz gość postara się udowodnić właśnie na gruncie spuścizny intelektualnej pozostawionej przez Ayn Rand.

Yaron Brook jest dyrektorem generalnym The Ayn Rand Institute, doktorem finansów, działaczem na rzecz promocji filozofii obiektywizmu i wolnego rynku, członkiem Mont Pelerin Society. Bieżące wydarzenia polityczne i gospodarcze komentował m.in. dla Forbes.com i The Wall Street Journal.

Po wykładzie przewidziany jest czas na zadawanie pytań ze strony publiczności. Całość wydarzenia odbędzie się w języku angielskim. Patronami spotkania są Libertarianin.org i Obiektywizm.pl.