Prezes i założyciel Fundacji Wolności i Przedsiębiorczości przebywa obecnie w Stanach Zjednoczonych, gdzie realizuje jeden z naszych sztandarowych programów kształcenia młodych liderów – Project Arizona. Jacek Spendel od 2017 roku organizuje w Phoenix 3-miesięczne warsztaty i staże dla 6-8 studentów z całego świata, podczas których uczą się oni teoretycznego i praktycznego zastosowania myśli wolnościowej.

Przy okazji tegorocznej edycji Jacek Spendel został zaproszony przez Marca Victora i Andy’ego Marcantela, twórców kancelarii Attorneys For Freedom, do wystąpienia w podcaście #PeaceRadicals. Program ten promuje nowy ruch na wolnościowej scenie – Live and Let Live Movement. Spendel opowiedział dokładnie o projektach, które prowadzi obecnie Liberty International, najstarsza organizacja na świecie promująca libertarianizm. Od ponad dwóch lat jej prezesem jest właśnie Jacek. Rozmowa potoczyła się w niezwykle ciekawych kierunkach i dotyczyła też wielu przemilczanych w libertariańskim środowisku kwestii. Serdecznie polecamy zapoznanie się z całością.