EDYCJA MILTONALIÓW

MÓWCÓW

PASJONATÓW WOLNOŚCI

– Globalny, wolny rynek. Dobór takiej stylistyki jest celowy. Chcemy pokazać, że pamięć o triumfującym neoliberalizmie, otwieraniu się granic, a w Polsce początkach kapitalizmu, to potężne narzędzia myśli i wyobraźni. Nie chcemy jednak traktować estetyki vaporwave jako nostalgicznej. Chcemy ją przewartościować i przypomnieć liberałom i libertarianom czasy, kiedy rynek szedł do przodu w tempie Fast Forward – tłumaczy dr Marcin Chmielowski, project manager Fundacji.

DLACZEGO WARTO WZIĄĆ UDZIAŁ W MILTONALIACH?

• networking z polskimi i światowymi liderami środowiska liberalnego

• program przygotowany przez ekspertów w swoich dziedzinach

• dej, mam chorą fundację

MÓWCY

Lawrence Reed

Ekonomista i historyk, wieloletni prezes Foundation for Economic Education, promotor szkoły austriackiej i libertarianizmu, ekspert w dziedzinie zarządzania organizacjami III sektora, publicysta. W 2023 roku odznaczony Krzyżem Wielkim Orderu Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej – najwyższym odznaczeniem państwowym, jakie może otrzymać obcokrajowiec.

Michael von Liechtenstein

Przedsiębiorca, finansista, prezes European Center of Austrian Economics Foundation, założyciel Geopolitical Intelligence Services AG. Członek domu panującego w Księstwie Liechtensteinu.

Nikos Sotirakopoulos

Socjolog polityki, wykładowca akademicki, komentator. Dyrektor Ayn Rand Institute Europe i absolwent Objectivist Academic Center. Nikos jest rownież autorem dwóch książek: The Rise of Lifestyle Activism: from New Left to Occupy and Identity Politics i Tribalism: the New Culture Wars.

Jacek Spendel

Fundator i Prezes Zarządu Fundacji Wolności i Przedsiębiorczości, od 2019 roku pełni także funkcję Prezydenta w amerykańskim Liberty International. Dyrektor i twórca Project Arizona. Socjolog.

PARTNERZY

HOTEL

Dzikie Wino Hotel & Restauracja

W tym miejscu elegancja oraz dbałość o najdrobniejszy szczegół łączy się z profesjonalizmem na wysokim poziomie. „Dzikie wino” to miejsce wyjątkowe i niepowtarzalne. Piękny starodrzew, wyjątkowy krajobraz oraz niespotykana architektura zapewnia chwile wytchnienia od miejskiego zgiełku i pozwala w pełni się zrelaksować. Do dyspozycji gości jest restauracja hotelowa czynna w godzinach 12:00 – 21:00. Obiekt jest dogodne położeny w centrum Polski, przy trasie Łódź – Wrocław.

TUTAJ DISCLAIMER O TYM, ŻE TRZEBA SOBIE SAMEMU ZABOOKOWAĆ HOTEL

BILETY

STANDARD

DOSTĘPNY DO: 21.09.2023

• Prelekcje i warsztaty
  • Gadżety konferencyjne
  • Przerwy kawowe
  • Obiady i kolacje w czasie konferencji

XXX ZŁ

ORGANIZATOR

Naszą misją jest wykształcenie nowej generacji liderów, oferując im wiedzę i umiejętności niezbędne w rozwoju na gruncie zawodowym i w procesie urzeczywistniania ideałów wolnego społeczeństwa.

Nasza wizja to Polska, w której wolnościowi liderzy stoją na straży dobrowolnie zorganizowanego społeczeństwa, ograniczonego rządu, rządów prawa oraz skutecznie nie dopuszczają do rozrostu władzy państwowej.

Od 2012 roku kształcimy nową generację liderów, oferując im wiedzę i umiejętności niezbędne w rozwoju na gruncie zawodowym i w procesie urzeczywistniania ideałów wolnego społeczeństwa. Fundacja Wolności i Przedsiębiorczości nie przyjmuje publicznych pieniędzy, ponieważ szanujemy wolność i własność.